Què proposa Aliança?

7. Emprenedoria 

Històricament Catalunya sempre ha estat un país comercial i emprenedor. De fet, durant molt de temps, aquest caràcter empresarial va distingir-nos d’una Espanya empobridora, estancada i sense capacitat d’innovar. Malauradament s’ha renunciat políticament a aquestes idees; les administracions actuals, i la burocràcia que imposen als qui gosen començar qualsevol mena d’iniciativa privada, limiten la llibertat econòmica dels catalans, fent que el talent se’n vagi a emprendre a altres països o que directament ni s’ho plantegi. 

A Aliança Catalana proposem un paquet de mesures per a oferir facilitats a l’emprenedoria dels catalans, que fomenti la creació d’empreses i incentivi la iniciativa privada, reduint els impediments i tràmits burocràtics superflus. 

Volem renovar i ampliar el sistema IDCAT per a fer-lo més senzill, àgil i eficient, agafant com exemple el sistema d’e-residency implementat per Estònia, que ha incentivat la creació de milers d’empreses al país bàltic. 

Considerem necessari ampliar el Canal Empresa i els serveis del Departament d’Empresa, mitjançant l’establiment d’un servei d'assessorament públic, fàcil, sense requeriments i gratuït per a acompanyar els emprenedors i inversors del primer moment fins a la finalització del primer any de funcionament de la nova empresa. 

Seguint el model estonià, considerem essencial crear un directori centralitzat de serveis per a nous negocis, ja siguin serveis de gestoria, serveis legals i fiscals, bancs, finançament i altres necessitats d’una empresa. 

Treballarem amb les empreses catalanes i patronals per a conèixer els principals impediments burocràtics i administratius que es troben els emprenedors actualment. Proposarem simplificar els tràmits i els procediments de tots els departaments per tal de millorar l’eficiència tant del sector públic com del nostre teixit empresarial.

Oferirem beneficis fiscals a la renda i d’altres imposts per aquells emprenedors, catalans o estrangers, que s’instal·lin a Catalunya, que encetin un negoci en sectors clau o estratègics com l’energètic, el farmacèutic o l’agroalimentari entre d’altres, on més del 50% dels nous treballadors siguin catalans i la llengua principal d’ús públic a Catalunya sigui el català.

També creiem que l’activitat empresarial, comercial i tecnològica no s’ha de limitar a Barcelona, sinó que s’ha de distribuir per tot el país de forma dinàmica i descentralitzada. Per això, volem crear Zones Econòmiques Especials amb una fiscalitat baixa que incentivin l’activitat econòmica fora de l’àmbit de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Volem un país punter.

Previous
Previous

Impost de Successions

Next
Next

Família